Misja

MISJA

Fundacja Animacji Marzeń powstała by wspierać dzieci, młodzież i osoby dorosłe i osoby z niepełnosprawnościami w rozwoju ich umiejętności i pasji poprzez edukację fotograficzną.

Nasze działania adresujemy do dzieci i młodzieży z terenów wiejskich, osób dorosłych, seniorów i osób z niepełnosprawnościami.

Jako rodzice dzieci w wieku szkolnym, wiemy jak ważne jest rozwijanie pasji naszych pociech, pozytywna inspiracja i stwarzanie szans rozwój ich talentów. Szczególnie ważne jest wyrównywanie w tym względzie szans w zapewnianiu dostępu do edukacji dzieciom i młodzieży z terenów wiejskich, oraz osobom z niepełnosprawnościami. Nie zawsze mają one bowiem szansę na udział w dodatkowych zajęciach. Chcemy pobudzić ich wyobraźnię i pokazać jak w prosty sposób można tworzyć sztukę i pokazać w sposób pozytywny siebie.

Fotografia to dziedzina sztuki, która pozwala na wyrażenie swojej wrażliwości, pokazanie sposobu patrzenia na świat. Fotografem może zostać każdy.

Naszym celem jest rozwój praktycznych umiejętności dzieci, młodzieży i osób dorosłych w dziedzinie fotografii cyfrowej.

Prowadzimy nasze projekty edukacyjne, bo wiemy, że inwestycja w dzieci i młodzież i w nas samych to lepsza przyszłość nas wszystkich.