ZAPRASZAMY na warsztaty fotografii dla początkujących.

Warsztaty fotografii dla początkujących.

Fundacja Animacji Marzeń przy współpracy z Grupą FAM zapraszają na Warsztaty fotografii dla początkujących z elementami fotografii portretowej w baśniowej scenerii Pałacu Kobylniki.

Jest to wyjątkowa i niespotykana oferta łącząca – naukę relaks i wypoczynek. Wychodzimy z założenia, że najlepiej uczyć się w miłym towarzystwie, pięknym otoczeniu, z profesjonalistami czerpiąc radość ze swojej pasji.

Dlatego zapraszamy do Pałacu w Kobylnikach w dniach 28-30 września 2018 r. Poza wytwornymi wnętrzami Pałacu proponujemy naukę fotografii, w warunkach profesjonalnego planu fotograficznego. Gwarantujemy dobrą zabawę i uwolnienie się od trybu automatycznego w waszych aparatach.

Formularz zgłoszeniowy:

Agenda Warsztatów:

Dzień 1 Piątek 28/09/2018

15.00 -18.00 zakwaterowanie – zapoznanie się uczestników, omówienie spraw organizacyjnych;

18.00 Kolacja powitalna;

20.00 poznajemy tajniki fotografii nocnej (mały prezencik dla każdego uczestnika)

Dzień 2 Sobota 29/09/2018

7.00 -10.00 śniadanie

10.00 – 12.00 poznajemy to co w fotografii najważniejsze – trójkąt ekspozycji, praca ze światłem, ustawianie ostrości, głębia i rozmycia tła, balans bieli i inne foto-triki. Krótko mówiąc przejmujecie kontrolę nad aparatem i przestajecie być niewolnikami trybu AUTO.

12.00 – 12.15 przerwa kawowa (a tak naprawdę kawa, herbata i napoje pod ręką cały czas)

12.15 – 16.00 z przerwą na lunch –podstawy fotografii cd. na przykładach fotografii portretowej i krajobrazowej – do dyspozycji uczestników, oczywiście poza instruktorami, będzie profesjonalne światła studyjne, tła, wyzwalacze do lamp, statywy itp… jest to czas w trakcie którego obok świetnej zabawy poznacie, wypróbujecie i utrwalicie sobie zasady fotografowania takie jak:

Praca ze światłem zastanym i sztucznym, oświetlanie sceny;

Teoria i praktyka kompozycji zdjęć;

Praca z modelem – aspekty techniczne i nie tylko.

A wszystko to w baśniowej scenerii wnętrz i ogrodów Pałacu w Kobylnikach.

18.15

Uroczysta kolacja w formie grilla na trasie Pałacu – po dniu pełnym artystycznych wyzwań dla zachowania równowagi między ciałem a duszą uczta w staropolskim stylu.

Po kolacji instruktorzy do dyspozycji uczestników – kreatywne zabawy z fotografią. (np. pisanie i malowanie światłem na zdjęciach)

Dzień 3 Niedziela 30/09/2018

7.00 – 8.00 śniadanie

8.15 – 11.00 – przegląd i omówienie zdjęć z warsztatów, wybór najlepszego zdjęcia, rozdanie dyplomów uczestnikom warsztatów.

11.00 – 12.00 Lunch i wymeldowanie.

Wspólna fotografia i pożegnanie uczestników.

Koszt udziału w warsztatach nocleg w pokoju dwuosobowym – 1185,00 zł

Dopłata do pokoju jednoosobowego 150,00zł

Dojazd własny (możliwość odbioru uczestników z Poznania lub Szamotuły po wcześniejszym umówieniu).

Należy zabrać własny aparat fotograficzny z obiektywem, ewentualnie dodatkowy osprzęt, lamp, statyw itp. Istnieje możliwość wynajęcia aparatu z obiektywem po wcześniejszym uzgodnieniu.

Dla uczestników rezerwujących udział w warsztatach do 31 lipca zniżka 100 zł.

Rezerwacja terminu w postaci zaliczki 350zł.

Zgłoszenie do udziału w warsztatach poprzez formularz zgłoszeniowy na stronie www.fundacjaam.com.pl/nowa_strona/kobylniki2018

Lub telefonicznie pod numerem 500 188 265 albo emailem na adres biuro@fundacjaam.com.pl

Warunkiem organizacji warsztatów jest minimalna ilość uczestników!

Comments are closed.